Austin IPA allgrain ølsett

kr549.00
(No reviews yet) Write a Review
SKU:
103687
Availability:
Sendnes vanligvis innen 24 timer hverdager
Shipping:
Calculated at Checkout
Adding to cart… The item has been added

collab med Lallemand og Lazarus Brewing!

Amerikansk IPA med 2 forskjellige gjær!

Austin IPA er et resultat fra et samarbeid mellom Lallemand Brewing og Lazarus Brewing Company, et mikrobryggeri fra Austin, Texas.
Oppskriften er revolusjonerende ettersom det benyttes 2 forskjellige gjærtyper! Kveik på lav temperatur sammen med Kölsch-gjær gir en IPA med deilig ananas og sitrus-smaker og en ren behagelig fylde.

 

BESKRIVELSE

Austin IPA er et resultat fra et samarbeid mellom Lallemand Brewing og Lazarus Brewing Company, et mikrobryggeri fra Austin, Texas.
Oppskriften er revolusjonerende ettersom det benyttes 2 forskjellige gjærtyper! Kveik på lav temperatur sammen med Kölsch-gjær gir en IPA med deilig ananas og sitrus-smaker og en ren behagelig fylde.


"This recipe came out of a collaboration between Lallemand Brewing and Lazarus Brewing, an Austin, Texas craft brewer. This beer was originally supposed to be poured at the 2020 Craft Brewers Conference in San Antonio, Texas and was designed by the Brewmaster of Lazarus Brewing, Matt Couch and Lallemand friends Molly Browning and Eric Dixon. The idea for this beer was to discover how the Voss performs at a lower fermentation temperature and then use the Kolsch yeast to balance flavors and enhance hop biotransformation. Our resulting beer had lovely pineapple and lemon flavors with a very nice soft mouthfeel. We are excited to share our collaboration and a taste of CBC and Texas to you all!"
- Lallemand Brewing

Ølsettet er beregnet for 20L til gjæring.

 

Stil: Amerikansk Pale Ale

Alkoholprosent: ca. 6,4%. Forventet OG: ca. 1.059. FG: ca 1.010
IBU: ca. 35 – moderat bitter. Farge: 10 EBC - halmgul

Innholder 5,5 kg knust malt:

Malt: Pale Ale malt, Pilsnermalt, Hvetemalt, Havregryn og Acid malt.
Humle: Columbus, Azacca, Cascade, Centennial og Mosaic
Gjær: Lallemand Voss Kveik og Lallemand Köln Kölsch Style Yeast.*

*Dette ølsettet benytter 2 typer gjær. Voss Kveik tilsettes først, deretter tilsettes Köln Kölsch en dag senere.


Meskes på 65°C i 60 minutter. Kokes i 60 minutter. Humlen tilsettes i henhold til beskrivelse på humleposene.
Gjæres på ca. 19°C.

Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig.
CO2 volum på fat: ca 2,5 - Se kullsyretabell her

 

Link til detaljert beskrivelse og veilledning, A4 utskriftsformat 
Link til oppskriften i Brewfather

 

 

ølsettet er utviklet og produsert ved olbrygging.no sitt produksjonsanlegg i Grimstad.


Maltet er veid opp i henhold til oppskrift, for deretter å blandes homogent før maltet slippes i mølla og føres videre til vekt- og pakkemaskin. I pakkemaskinen blir mesteparten av luften sugd ut av posen med malt for å opprettholde en god holdbarhet. Til slutt samles alt i esker som merkes i henhold til innholdet.

Møllen kverner (skallknuser) maltet slik at det passer til de fleste bryggemaskiner som er på markedet, hvor det benyttes silbunn eller silkar. Graden av knusing passer også dersom du benytter meskepose (BIAB = Brew in a Bag). Utbyttet vi oppgir, dvs 72%, er erfaringstall ved brygging på Beer Brew 30. Utbyttet du selv oppnår vil være avhengig av ditt utstyr og din bryggeteknikk, og vi kan derfor ikke garantere en spesifikk OG.